Wie zijn de gezichten achter dit bijzondere project? Dat lees je allemaal op deze pagina!

natasja van sterkenburg

Bij mij is carnaval met de paplippel ingegoten. Mijn ouders zaten bij een carnavalsclub en ik ging de hele dag mee. En nee, ik vond het echt niet leuk.

Totdat ik mee mocht doen met de jeugdprinsenverkiezingen en werd verkozen tot Burgervaojer. Ik heb een superleuke carnaval beleefd en heb de allerleukste dingen meegemaakt, zoals optocht, instellingen, carnavalsbaby.

Daarna heb ik elk jaar carnaval gevierd met vrienden en vriendinnen.

In 2015 ben ik lid geworden van de Evenementencommissie van Dommelbaorzedurp. Met een leuke groep mensen organiseerden we alle evenementen en maakten samen veel lol. Ik vond dit zo leuk dat ik daarna zelfs voorzitter van deze commissie ben geworden.

Intussen was mijn dochter ook aangestoken met het virus en deed mee aan de jeugdprinsenverkiezingen. Na het eerste jaar de rol van hofdame te hebben mogen vervullen, werd zij het jaar daarna jeugdprinses! Een geweldige belevenis met mooie herinneringen.

Nadat mijn dochter jeugdprinses was geweest, bleek mijn echtgenoot ook ambities in dezelfde richting te hebben en werd prompt geïnaugureerd tot Prins Alfredo XX.

Na zijn aftreden zijn we tezamen met vrienden een nieuwe carnavalsclub gestart: “Wè nouw wir”!

erwin van sterkenburg

Voor mij geen “paplippel”, geen “van keinds af aon”..

Mijn eerste jaren bracht ik door “boven de sloot” en daar werd geen carnaval gevierd. Carnaval op school betekende in de gymzaal, André van Duin en felle TL-verlichting.

Na de verhuizing naar het zinderende Zuiden, begon mijn echte carnavalshistorie. Mijn ouders werden lid van een carnavalsvereniging (Odarodle) en ik verrichte allerlei hand- en spandiensten; helpen met bouwen voor de optocht, helpen met de kindermiddag etc.

Natuurlijk werd er ook met vrienden en vriendinnen carnaval gevierd.. tot in de late uurtjes en ver daarna..

Toen Natasja lid werd van de Evenementencommissie  raakte ik meer bekend met het verhaal achter carnaval en werd zo meer en meer de wereld achter Dommelbaorzedurp in getrokken. Intussen werd er zo stiekem, hier en daar geïnformeerd of ik geen interesse had in een prinsenschap. Ik heb deze mensen er hard om uitgelachen…. Toch was er een zaadje geplant.

Nadat mijn dochter Jeugdprinses werd, zag ik hoe mooi het kon zijn om carnaval te brengen naar mensen die dat niet zelf meer kunnen.

Het jaar daarna werd ik geinaugureerd als Prins Alfredo XX. Een geweldige tijd heb ik beleefd als uw Hoogheid en dankbaarheid overheerst.

Na mijn aftreden ben ik toegetreden tot carnavalsclub “Wè nouw wir”. Jullie zullen ons zeker nog gaan tegenkomen. 

ralph dikmans

Carnaval zit in mijn bloed. Met mijn vader en grote zus als tonpraoters en ikzelf bij de verschillende scholen altijd bij de werkgroepen carnaval. Ik heb ook meerdere keren de jeugdoptochten georganiseerd om de scholen waar ik werk en werkte te vertegenwoordigen. Natuurlijk zijn we ook enkele malen in de prijzen gevallen. 

In mijn jeugd ging ik naar e grote tent in Eersel (onder de rook van Eindhoven) waar ik met mijn klasgenootjes de hele dag door danste en hoste. ’s Avonds naar de Brink om daar met dezelfde vriendjes verder te gaan waar we gebleven waren. Ook waar iki mijn eerste biertje dronk! (En God, wat was dat smerig..)

Inmiddels ben ik al enige bezig om de tekeningen van Ties & Fien te maken die deze site en verschillende andere spullen versieren. En zo blijft carnaval toch weer levend onder de jeugd én volwassenen.

Want we gunnen toch iedereen hun carnaval?

Anouschka van Kolck

Carnaval is er met de paplippel ingegoten door mijn vader en moeder waarbij ik al in de wieg meeging naar carnaval.

Toen ik acht jaar was ben ik bij de jeugdprinsengroep gekomen en heb ik drie jaar bij de boerenmèskes gezeten. Daarna ben ik mee gaan doen met de jeugdprinsenverkiezingen en daar ben ik jaar lid van de raad van 11 geweest.

Doordat ik al trompet speelde, ben ik na de jeugdprinsengroep naar “De Vrolijke JJ-bende” gegaan en daar heb ik vier jaar gespeeld.

Vanaf dat ik 15 jaar was, ben ik vrijwilliger geworden bij de JJ en hier zit ik nog steeds bij. Bij de JJ organiseer ik tezamen met andere mensen verschillende activiteiten.

Mascha van Kolck

Carnaval vieren doe ik van keinds af aan. Samen met mijn zus werden we meegenomen door mijn ouders die bij de JJ carnaval vierden.

Toen ik oud genoeg was, ben ik begonnen bij de boerenmèskes waar ik als klein meisje netjes in de rij liep en de polka danste (en nu stiekem nog steeds). Na drie jaar boerenmèskes was het moment om mee te doen aan de Jeugdprins(es)verkiezing. Phoe wat vond ik dit spannend, maar superleuk. Ik mocht in 2010 als raad van XI lid de bluumkes buiten zetten. Dat was een jaar dat ik nooit meer zal vergeten en ik gun dat alle kinderen in Dommelbaorzedurp.

Na de jeugdprinsengroep ben ook ik bij “De Vrolijke JJ-bende” gaan spelen waar ik helaas op mijn 18e afscheid moest nemen. Daarna ben ik gaan spelen bij Deesjavu wat ik nog steeds met veel plezier doe.

Daarnaast ben ik vrijwilliger bij de JJ en lid van de activiteitencommissie.

Ik hoop jullie te zien met carnaval, dan maken we er samen een onvergetelijke carnaval van!!!