Groot succes Ties & Fien Puzzel-Speurtocht!

Dit jaar werd voor het eerst een Puzzel-speurtocht georganiseerd door Ties & Fien. Na enkele weken leuke en leerzame lessen over carnaval te hebben gehad op school, kon dinsdag 1 maart alle opgedane kennis meteen worden gebruikt.

Maar natuurlijk was het belangrijkste plezier, vrienden, gezelligheid en een bak goede zin!

Het startpunt was bij Elzenburg waar de route en het puzzel-speurboekje kon worden opgehaald. Er kon dan meteen even gehost en meegezongen worden met de carnavalsmuziek van Deeesjavu.

Bij het eerste spel aangekomen werd er een beroep gedaan op de behendigheid. Hoever kun je lopen met een ei op een lepel? En dan bedoelen we dus ook een echt ei!. Daarna snel door naar spel nummer 2 dat te vinden was bij gymzaal Lidwina. Daar moest geraden worden welke liedjes gespeeld werden en welk plaatje in het boekje daarbij hoorde. Mmmmm…. Dat was nog wel te doen..

Hupsakee, door naar spel nummer 3; deze was van verre al te horen… gezellig…..De Vrolijke JJ Bende speelde liedjes en dan raden welke liedje ze spelen. Pfffff… dat was echt wel moeilijk… Gelukkig konden we onder het genot van een drankje even uitrusten in de tuin van Treesdurdurp (WoonzorgcentrumTheresia) en dan meteen nog een keertje goed luisteren welk liedje ze precies spelen. Ook spel nummer 4 was te vinden in de binnentuin van Treesdurdurp. Daarvoor moesten we “ballonologisch snelwandelen”. Dat betekent dus met een ballon tussen je knieën een hindernisbaan lopen. Dat leverde echt hilarische foto’s op maar hop hop… snel weer door.

Op het Moleneindplein vinden we spel nummer 5. In het boekje staan verschillende puzzelstukjes en op de route staat de hele puzzel. Welke puzzelstukjes horen waar in de puzzel. Gelukkig hebben we weer even een korte pauze bij Brasserie Onder Ons waar we iets lekkers kunnen eten of drinken.

Doorlopend over de Molenstraat staat bij de Molenhoek spel nummer 6.  Dit blijkt een carnavaleske rebus te zijn.  Intussen hebben wel al behoorlijk wat letters verzameld bij alle spelletjes om de magische, carnavaleske zin te kunnen maken.

Teruggekomen bij Elzenburg komen we aan bij spel nummer 7. We gaan baorskes vissen in een aquarium. Met een blinddoek om en met de aanwijzingen van vrienden zoveel mogelijk vissen vangen.

Bij terugkomst mogen we nog met de hele “carnavalsclub” een leuk (zelf verzonnen) liedje zingen of een leuk dansje doen voor de camera.

Dan wacht daar de snoepzak en nog lekker even hossen met de jeugdprinses en haar gevolg in Elzenburg.

Dankzij alle vrijwilligers maar natuurlijk dankzij alle deelnemers is dit een superleuke, knotsgekke dag geworden. Heel veel dank aan jullie allemaal. Graag tot volgend jaar!